Marcus Laurila

Elektroniskt presskit

Pressrelease

Den 22 februari släppte Marcus Laurila singeln ”Ditt ord”.  En sång om känslan av att bli sviken och utesluten.

 

 

 

Cover för Ditt ord
Pressrelease

Den 26 januari släppte Marcus Laurila singeln ”Kär i sommaren” 

 

Jag känner att det inte inte finns musik som den som fanns på 70-talet och vill återuppliva den gamla musiken jag älskar. Det är ganska vanligt att tröttna på vintern efter ett tag, inte minst när man bor i Gävle. Låten handlar om den längtan man känner till sommaren, och hur snabbt den sedan bara tar slut. Kärlek när det är på sommaren betyder att man ibland inte är kära i varandra, utan kära i vädret.

Pressfoto

Ladda ner pressfoto (fotograf Jim Sikberg)

Video
Spela videoklipp

Besök Marcus Youtubekanal för fler videor

 

Youtube: https://www.youtube.com/channel/UC0-AD_Pg2b4DJyPRAkCUflg

Biografi

Marcus Laurila är en ung och drivande singer-songwriter från Bomhus, en stadsdel i Gävle, vars musikresa började i tidig ålder. Född 2004, fann Marcus snabbt sin passion för musiken och har sedan dess utvecklat en unik stil som andas nytt liv i den svenska pop- och punkscenen från 70- och 80-talet. Hans musikaliska influenser inkluderar banbrytande akter som Ebba Grön, Gyllene Tider och Kadesch Kadeng, vilka alla bidragit till att forma den distinkta ljudbild som Marcus nu är känd för.

Marcus Laurilas talang för musik blev tydlig redan under hans gymnasietid på Vasaskolan i Gävle, där han inte bara deltog i musikrelaterade aktiviteter utan även skrev och framförde musik som rörde vid både klasskamrater och lärare. Det var under dessa formbara år som han finslipade sina färdigheter i låtskrivande och produktion, och lärde sig spela flera instrument som han nu själv spelar in i sina låtar.

Efter gymnasiet tog Marcus steget att dela sin musik med världen. Han släppte sin debut-EP ”Billåtar” i augusti 2023, vilken snabbt mottog positiva reaktioner från lokala lyssnare. EP:n, som innehåller sex låtar, inklusive publikfavoriten ”Bomhus hills”, skildrar ungdomslivets glädjeämnen och prövningar med både värme och äkthet.

Med mer erfarenhet bakom sig släppte Marcus låten Hennes händer den 1 november samma år. Hennes händer är en glad poplåt med lite vemod som bas. Och vi undrar alla vem Julia Larsson i sången egentligen är.

Bara en månad efter den releasen släppte Marcus nästa låt Tänk om bocken…, en julsång om Gävlebocken. Bocken kanske verkligen borde dragit till Kina kan man tänka så här lite i efterhand när man såg hur mätta fåglarna blivit på den julen 2023.

På juldagen gav Marcus oss alla en liten julklapp: Jag kasta hennes örhänge.

Låten är en tillbakablick på hur datingen kan vara, i passande  vemodig sex åttondelstakt.

Den 26 januari släpper Marcus ännu en singel: Kär i sommaren som är en poppig kärleksförklaring till härligt väder och kanske mindre kärleksfull mot snö och kyla.

Marcus är en artist som inte räds att ta på sig alla roller i skapandeprocessen. Han är låtskrivare, instrumentalist och producent – allt inspelat och producerat hemma i hans eget rum. Denna DIY-anda och hans autentiska närvaro i musiken har fått honom att sticka ut i den moderna musikströmmen. 

Kontakt
Rulla till toppen